Corina Popa

Fondatoare - Filolog, profesor de limbă și comunicare

Povestea mea

Corina Popa a absolvit Facultatea de Litere, specializarea Limba și literatura română – Limba și literatura spaniolă din cadrul Universității din București în anul 2012, urmând, la aceeași universitate, două programe de masterat – în domeniul lingvisticii și al tehnicilor diplomatice. În timpul celor doi ani de studii masterale, și-a desfășurat practica de specialitate în cadrul Institutului de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti” al Academiei Române, Departamentul de lexicografie.

Imediat după terminarea programelor masterale, a fost admisă cu media 10 la Școala Doctorală a Facultății de Litere, în cadrul căreia își finalizează teza de doctorat în domeniul lingvisticii. În primul an de Școală Doctorală, Corina a predat cursul de limbaj filologic și cel de limba română pentru studenții străini din cadrul Facultății de Litere – Centrul de Studii Românești, urmând ca în al doilea an de doctorat să fie selectată pentru un stagiu de cercetare la Universitatea Complutense din Madrid – Facultatea de Științe ale Informării. Tot la Madrid, este admisă la Școala Diplomatică, pe care o finalizează cu o teză despre procesul de integrare a României în UE.

După finalizarea studiilor la Madrid, Corina a decis să se întoarcă în România și să ajute la schimbarea de care educația are nevoie. În scurt timp, a devenit consilier pe probleme de educație la Parlamentul României și a fondat InterEDU – Centrul European pentru Politici Educaționale și Formare Interdisciplinară, prin intermediul căruia a lansat, în Ploiești, prima școală de weekend gratuită, cu discipline agregat (scriere creativă, gestionarea emoțiilor prin teatru, gândire analogică etc.), gândite și proiectate pe baze neuroștiințifice. În tot acest timp, Corina și-a continuat activitatea didactică în învățământul preuniversitar privat, iar teoriile și metodele ei au căpătat glas prin conferințe și interviuri (TEDxSalonCluj, Radio România Cultural, Conferința Națională în Domeniul Educației, PrahovaTV, Antena1 Ploiești etc.), dar și prin articole științifice din publicații de specialitate sau articole de opinie publicate pe republica.ro, adevarul.ro și educatieprivata.ro. Populară în rândul tinerilor mai ales după inițierea mișcării „Elevii – în primul rând”, Corina este desemnată unul dintre activiștii anului 2019 în educație de Consiliul Național al Elevilor.
În 2019, Corina își reorientează activitatea de cercetare către neurolingvistică aplicată educației, în cadrul Asociației Spaniole de Lingvistică Cognitivă și devine membru al comunității Educational Role of Language.