Andrei Irimia

PROFESOR DE LIMBAJ PARAVERBAL ȘI EDUCAREA AUZULUI

Andrei Irimia este pianist și compozitor indepedent, cu studii de pian clasic începute în timpul copilăriei, urmate de studiul individual al acordeonului și al clavietei.

A compus numeroase coloane sonore pentru spoturi publicitare, scurtmetraje sau pentru proiecte din zona corporatistă. 

În 2012, a conceptualizat și a început proiectul “Piano Collage”, un proiect care îmbină dragostea sa pentru muzica de pian cu pasiunea pentru imaginea de film. Rezultatele acestui proiect se construiesc într-o experiență auditivă și vizuală a unei noi lumi imaginate de Andrei.

În perioada 2016-2018, a fost realizatorul emisiunii radio “Ca c’est Classique”, pentru platforma culturală art7.fm, unde a vorbit despre  fascinata lume a muzicii clasice, a interpreților, dar și a poveștilor care au dat naștere celor mai populare creații.

Tot în acea perioada, a fost (și este) membru al trioului “Ludic”, alături de Alexa Juvină (vioară), Camelia Ciobanu (violoncel), un proiect ce și-a dorit să revină asupra ideii de clasic, având elemente ce fac referire la muzica clasică, dar şi contemporană.

Din 2015 până în prezent, este editorialist al Festivalului Internațional George Enescu, scriind știri, cronici și recenzii legate de manifestările din cadrul festivalului.

Andrei gândește și simte muzica mereu în legătură cu celelalte arte, este fascinat de capacitățile muzicii minimaliste interpretate la pian de a genera spații pentru o introspecție delicată, iar compozițiile sale deseori se construiesc în jurul unei serii de emoții care sunt explorate atent, cu scopul de a le oferi celor care iau parte în proiectele sale o deschidere spre propriul sine – idee de la care, în toamna anului 2019, lanseaza primul sau album solo, “La nuit minimaliste”, un omagiu adus melancoliei muzicii franceze minimaliste de pian.

În cadrul cursului de dezvoltare a limbajului al Școlii de gramatică, Andrei susțiune cursuri de limbaj paraverbal și dezvoltare a auzului, corelate cu perfecționatea abilităților de redactare.