Andreea Cristea

Profesor de cultură și civilizație - Psihopedagog

Andreea Cristea a absolvit în 2003 cursurile Facultății de Comerț din cadrul Academiei de Studii Economice și în 2006 un master în Marketing Internațional. După o carieră de peste 15 ani în companii naționale și multinaționale, cu experiență în marketing și vânzări, a decis să aleagă cariera de freelancer, iar în 2018 a început un nou domeniu de studiu, Pedagogia, la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității București. În paralel a urmat programul masteral “Pedagogii Alternative și Artă Teatrală în Educație” în cadrul aceleiași facultăți.

Pasionată de etnografie și folclor, Andreea își dorește să aducă tradițiile și cultura românească în atenția copiilor sub o formă adaptată zilelor noastre, prin asocieri ludice cu noțiuni pe care ei deja le stăpânesc. Jocul în cele mai diverse forme ale sale și poveștile nu lipsesc din programele gândite de ea ca un spațiu de creație în care copiii să se desfășoare liber, să-si identifice și să-și contureze o identitate proprie. Andreea aduce meșteșugurile tradiționale, teatrul de păpuși și teatrul de umbre, jocurile de improvizație teatrală și artele plastice în forme adaptate particularităților de vârstă ale fiecărei grupe de copii cu care lucrează.

’’Copiii găsesc totul în nimic’’, spunea poetul italian Giacomo Leopardi. Creativitatea copiilor este extraordinară, iar noi ar trebui să îi încurajăm să își cultive această fascinantă capacitate care poate schimba lumea.