Gramtivity – curs de gramatică și de scriere creativă pentru gimnaziu

Gramtivity – curs de gramatică și de scriere creativă pentru gimnaziu

Free
Instructor:
Categories:

About this course

Gramtivity – gramatică și creativitate, iată un curs care acoperă întreaga programă școlară în privința conținuturilor de gramatică, predată într-o manieră interactivă, cu ajutorul jocurilor, al activităților culturale și al exercițiilor de scriere creativă.


Cursul este organizat în jurul unei călătorii și are la bază seriile de culegeri de gramatică inedite pe care le va lansa anul acesta Editura Nomina: „Jurnalul călătoriei lui Gramolino” (autoare: Grațiana Popescu, Corina Popa, Corina Barbu). Coordonatoarea volumelor este chiar Corina Popa, fondatoarea Școlii de Gramatică, care va preda în cadrul acestui curs orele de vocabular, de fonetică, de morfologie, de sintaxă și de ortografie, sub forma unei călătorii.


Partea de scriere creativă a cursului este susținută de Izabela Manolache și va cuprinde teme, precum formele creativității, ilustrate atât în operele clasice, cât și în literatura contemporană, legătura dintre gândirea critică și cea creativă, modalități de îmbogățire a vocabularului și de disciplinare a ideilor.


Unele cursuri vor avea un caracter special: descrierea unui personaj dintr-un tablou, după o vizită la Muzeul de Artă, dezbatere pe marginea versurilor lui Arghezi, la casa „Mărțișor” etc.


Înscrierile se fac prin e-mail: contact@scoaladegramatica.ro