Dezvoltarea limbajului verbal, paraverbal și nonverbal

Dezvoltarea limbajului verbal, paraverbal și nonverbal

lei0
Instructor:
Categories:

About this course

Școala de Gramatică lansează cursul de dezvoltare a limbajului verbal, paraverbal și nonverbal prin teatru de păpuși, pe care îl vor construi copiii împreună cu actori profesioniști și cu un pedagog.


Gândirea şi trăirile copilului de 6-11 ani sunt strâns legate de concret, de forme, de culori şi sunete, iar teatrul de păpuşi le folosește pe toate. Mai mult, acesta stimulează imaginaţia și reprezintă o provocare de a crea obiecte originale cu propriile mâini, de a da viață unei lumi din povești plină de aventuri, de haz şi de magie, toate acestea fiind un context de învățare pentru concepte. Astfel, pe lângă apropierea de text, cursul își propune însușirea unor abilități de construit diverse obiecte din materiale uzuale.


Vom crea și analiza împreună povestea noastră în trei etape: litera-sunet, silabă-potențial cuvânt și textul cursiv care va constitui povestea de final, sub toate aspectele: mesaj, dialog, realizare artistică, reguli gramaticale și personaje. Vom gândi decorurile și le vom crea din materiale pe care le avem la îndemână, astfel încât să transferăm în lumea noastră concretă ideile și personajele pe care le gândim împreună. Vom performa ca niște adevărați actori păpușari la final și ne vom bucura împreună cu personajele cărora le-am dat viață de cea mai frumoasă poveste: aceea creată chiar de tine!


Etape:
– cunoaștere, joc, antrenament;
– confecționarea marionetelor;
– scrierea scenetei;
– orchestrarea piesei;
– punerea în scenă.


Cursul se va desfășura online, iar înscrierile se fac prin e-mail, la contact@scoaladegramatica.ro